What you don't see with your eyes, don't invent with your mouthUništavanje arheoloških lokaliteta u Izraelu ...


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...
Izraelski su arheolozi, kopajući po tonama smeća, koje se odvoze s Brda Hrama, do sad otkrili na stotine arheoloških artefakata, novčića, nakita... neki od ovih nalaza vuku nit dugu 3000 godina.

Većina kamenja i zemlje odvezena je na organsko smetlište u blizini novozavjetne Betanije (arapski Al-Azariya) i ne može se spasiti. Ipak, određena količina arheološkog smeća završila je u Kidronskoj dolini, biblijskom mjestu nedaleko od zidina Starog Grada u Jeruzalemu.

Naime, u studenom 2004. godine okrenut je ambiciozni arheološki projekt pod imenom the Temple Mount Antiquities Operation, nakon što je Wakf počeo iskopavati na dijelu Brda Hrama sjeverno od Salomonovih stala, kako bi sagradili golemu podzemnu mošeju/džamiju Marwani. Druga faza ozgradnje na Židovima najsvetijem mjestu završit će u veljači ove godine.

Waqf, je bio velikodušan pa je sa nalazišta, kojeg je sam uništio čak i dozvolio izraelskim arheolozima da transportiraju odbačeni materijal...

Link na članak u Washington Timesu
Link na stranicu posvećenu brizi za sudbinu Brda Hrama
Reagiranje izraelskog muftija

Oznake:


0 Responses to “Uništavanje arheoloških lokaliteta u Izraelu ...”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


IMPRESSUM
KOALICIJA


Tematski sadržaj bloga

Arhiv

Linkovi


ATOM 0.3