What you don't see with your eyes, don't invent with your mouth



Europski "dobri Židovi"


E-mail this post



Remember me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Prijevod članka Emanuelea Ottolenghi iz časopisa Commentary pod naslovom Europski 'dobri Židovi' uslijedit će postupno, s dolaskom više slobodnog vremena.


Opće je poznato da je antisemitizam u Zapadnoj Europi proteklih godina u porastu. Njegova učestalost i intenzitet uglavnom su koincidirali s porastom nasilja na Bliskom istoku i načinom na koji je taj sukob pokriven u europskim medijima. Međutim izražavanje antisemitizma ima svoju logiku, koja nije nužno povezana s bliskoistočnim nasilje. Naravno, Židovima se u Europi ne oduzima imovina, ili se oni proganjaju, ili deportiraju; ali oni su danas, u Europi, izloženi fizičkom nasilju, uvredama, defamacijama u medijima i intelektualnim krugovima, optužbama za nelojalnost i ostalom.

Svi su ovi napadi temeljito dokumentirani. Također su poznati čimbenici, koji su pridonijeli ovom usponu mržnje, a za koje se smatralo da su odavno iskorijenjeni iz pluralističke, tolerantne Europe. Ovi čimbenici uključuju otvoreno neprijateljstvo nekih europskih vlada prema državi Izrael i njihove aktivne simpatije prema arapskoj i palestinskoj stvari, čak do nivoa gdje se opravdava arapski terorizam protiv izraelskih židovskih civila; potreba, od strane nekih europskih elita da se ugosti agresivni i ubojiti antisemitizam unutar useljeničke muslimanske zajednice; kao i savezi europske ljevice i naprednog mišljenja iza ideje da je Izrael nova Nazi Njemačka, a prema kojoj su oni europski Židovi, koji podupiru državu Izrael, smješteni u rasističku kategoriju, dok se ne dokaže suprotno.

____________
Emanuele Ottolenghi, rođen je u Bologni i radi kao research fellow na St. Antony’s College, na Sveučilištu u Oxfordu, gdje se specijalizira iz područja izraelske politike i povijeti arapsko-izraelskog sukoba. Ovo je njegov prvi članak u časopisuCommentary.

O samom autoru članka više na ovom linku
Link na Commentary

Oznake:


0 Responses to “Europski "dobri Židovi"”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 






IMPRESSUM
KOALICIJA


Tematski sadržaj bloga

Arhiv

Linkovi


ATOM 0.3