What you don't see with your eyes, don't invent with your mouthOtvoren novi muzej na Masadi


E-mail this postRemember me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Novi muzej, otvoren u Nacionalnom parku Masada kombinira arheološke nalaze s kazališnim postavom, kreirajući doživljaj, koji bi posjetitelji teško mogli zaboraviti.

Postav istražuje kulturnu, arhitektonsku i umjetničku povijest Masade u rimskom razdoblju. Postav se sastoji od 9 scena, koje obrađuju tri glavne teme: odnose s Rimom, Heroda i pobunjenike te Masadu i rimsku vojsku.

Muzejska tura počinje sa židovskim povjesničarom, Josipom Flavijem, a završava s arheologom Jigal Jadinom. Posjetitelji će čuti različita objašnjenja, uključujući kratki igrokaz Efraima Sidona, oji će im pomoći da vide i osjete realnost života u ovoj pustinjskoj utvrdi.

Masada se nalazi na UNESCO-ovom popisu Svjetske baštine od 2001. Izgradi ju je kralj Herod između 37. i 31. godine p.n.e. Rimske vojarne i obrambene zidine danas su najbolji očuvani primjer tog tipa rimske arhitekture.

Oznake:


0 Responses to “Otvoren novi muzej na Masadi”

Leave a Reply

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


IMPRESSUM
KOALICIJA


Tematski sadržaj bloga

Arhiv

Linkovi


ATOM 0.3