What you don't see with your eyes, don't invent with your mouth



Izraelski film nepodoban i u Francuskoj


0 komentara

Izraelski filmski djelatnici primili su obavijest of Festivala dokumentarnog filma u Lussasu, u Francuskoj, kojim ih se obavjestava da su promijenili svoj plan o prikazivanju posebnog programa izraelskog dokumentarnog filma te da ce, umjesto toga, poseban program posvetiti libanonskom i palestinskom filmu.

Plesi, Europo!

Link

Oznake:



Izraelski redatelj Yoav Shamir u četvrtak je izjavio da su mu organizatori Filmskog festivala u Edinburghu savjetovali da ne dođe na promociju svog filma, a kao razlog naveli su izraelsku ofanzivu u Libanonu.

Među Shamirovim prethodnim filmovima ističe se od kritike hvaljen dokumentarac Checkpoint, koji prikazuje dnevna iskustva Palestinaca na kontrolnim točkama u Judeji, Samariji i Gazi, koja su isprepletena interviewima s izraelskim vojnicima.

U emailu poslanom od organizatora festivala, Shamir je informiran da bi, uslijed očekivanih prosvjeda povodom izraelskih napada na Libanon,
možda bilo u vašem interesu da ne dolazite na festival ove godine - ne radi naše, već radi vaše sigurnosti.
Organizatori su najavili i da će nastaviti s prikazivanjem Shamirovog novog dokumentarca Pet dana o izraelskom povlačenju iz Pojasa Gaze prošle godine sa stajališta izraelskih naseljenika, vojske i Palestinaca.

Nastavite čitati članak...

...Shamir, je izjavio kako ipak planira ići na prikazivanje svog filma.
Festival nije razmišljao o zabrani američkog filma radi onoga što se događa u Iraku. Kada festival odluči zauzeti ovakvo stajalište, to je vrlo opasan korak... film ima potencijal otvoriti dijalog, koji je esencijalan za razumijevanje među ljudima.

Oznake:






IMPRESSUM
KOALICIJA


Tematski sadržaj bloga

Arhiv

Linkovi


ATOM 0.3